Komentari za tekst "Porodiljsko odsustvo i trudničko bolovanje - ovo je važno da znamo"

Komentara
99
Ostavite komentar
Predala sam za porodiljsko 21.maja. Da li trebam da dobijem neki odgovor od njih i koliko se ceka na isplatu?
mozda je kasno za odgovor vama, ali nekome mozda bude koristilo - na resenje o porodiljskom sam cekala zakonski 45 dana i bukvalno 45i dan od dana predavanja papira dobila resenja na kucnu adresu (u porodilistu sam dobila poziv od socijalnog falio im neki dokument da kompletiraju dokumentaciju). Ja sam imala srece da meni nije kasnila uplata - predat zahtev 23.03 a prva uplata legla odmah u maju.
Da li se nekoj porodilji povećalo porodiljsko otkad je država podigla cenu rada? Minimalac koji ja primam nije isti kao danas.
Radim vec 4 meseca u firmi, imam li pravo na trudnicko i porodilsko?
Drage moje, zanima me da li neko zna mogu li da primim porodiljsko ako mi nisu isplacena sva trudnicka bolovanja?
Da li se porodiljsko bolovanje,tj.bolovanje radi posebne nege deteta koje je produzeno zbog vanrednog stanja...da li prestaje kad se ukine vanredno stanje?
Radim po ugovoru o delu 4 godine, interesuje me da li imam pravo na trudničko i porodiljsko bolovanje?
Da li su vam naknade za trudnicko odsustvo bile redovne? Naime, primila sam 25.03.2020. iznos za decembar 2019. I na dalje nista. Pa sam zbunjena, jer knjigovodja kaze kako je sve predato, ali da se strpim za isplatu zbog cele situacije u zemlji, posto sve ide usporeno. Ja se od 21.04.2020. vodim na porodiljskom odsustvu, i nista mi nije jasno, jer nista za ovu godinu, vezano za trudnicko nisam primila. Hvala unapred na odgovoru.
0117350900 probaj te preko ovog telefona da se raspitate meni su dali mejl na koji saljem da vidim dokle je slucaj stigao...Svaki knjigovodja stiti poslodavca.
I ja sam od 6 februara 2020 na trudnickom bolovanju i do sada ni dinar nisam primila.Kada pitam knjigovodju da li su papiri ok ona kaze predato je sve čeka se na drzavu da isplati.
Otkad to porodiljsko bolovanje treba zatvoriti licno kad je ono na odredjeno vreme?Naime,porodila sam se pre godinu i po dana,a u kompjuteru se i dalje vodim da sam na porodiljskom???
Kakvi su uslovi za trudnicko u Rumuniji za porodiljsko.A zivim u Sebiji?
Da li naknada zarade koja se ostvaruje na placenom odsustvu(nije plata,vec prosek plata za poslednjih 12 meseci) ulazi u obracun za trudnicko i porodiljsko odsustvo? Hvala,pozdrav
Kako će vanredno stanje u zemlji uticati na isplatu naknade za porodiljsko odsustvo?
Hvala.
Radila sam 8 meseci pre nego sto sam otvorila trudnicko, plata mi je 35 000 ali na racun mi je islo oko 26 000 a ostatak na ruke, koji iznos mnozim sa 8? 🤯
ovo što je išlo na račun... ovo na ruke kao da ne postoji
Pozdrav. U radnom sam odnosu vec peti mesec, na po 3 meseca mi se produzava ugovor i prijavljena sam na "3h". Izgleda da sam trudna. Moracu u ponedeljak kod doktora. Ako jesam koliko mogu da ocekujem da cu primati na trudnickom i porodiljskom? Nije mi jasan ovaj novi zakon. :( Moze li pomoc?
Imam bebu 6 meseci i sad samna porodiljskom i ostala sam trudna sta sad kako ide hocu koristiti samo jos 1.5 god ili imam pravo jos 2 god.. Na porodiljskom.. Hvala
Poštovani, zaposlena sam na neodređeno u Ministarstvu unutrašnjih poslova od 2008.godine. Početkom februara 2019.godine mi je odobreno mirovanje radnog odnosa po članu 100 Zakona o radu radi nege deteta do njegove 3.godine života (iz određenih medicinskih razloga), što ističe u aprilu 2020.godine (što bi iznosilo 14 meseci mirovanja). Kako se navodi u rešenju, poslodavac mi uplaćuje zdravstveno osiguranje. Sada sam trudna sa trećim detetom, pa me zanima koliko ce iznositi naknada zarade i da li će period mirovanja uticati na obračun zarade, iako sam pre mirovanja bila u neprekidnom radnom odnosu 10 godina i 4 meseca? Tokom mirovanja nisam uplaćivala doprinose, ne znam da li bi to moglo uticati na naknadu zarade.
Takodje me zanima da li bih mogla da prekinem mirovanje pre isteka u aprilu, i kakva je procedura u tom slučaju? Hvala Vam.
Pozdrav... Radim u firmi 9 meseci svakog meseca potpisujemo ugovor... Da li imam prava a bolovanje il ne
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Majčino mleko je čarobno i ne može ga ni jedna druga supstanca zameniti. Ali, ono nema samo benefite za bebu već i za majku. »
Jeste li se ikad zapitali kako dojenje tokom jednog hranjenja u stvari izgleda? »
Svi kovid pacijenti Dečije bolnice u Beogradu su stabilno »
Veći broj dece s težom kliničkom slikom u odnosu na mart i april je posledica veće rasprostranjenosti virusa među mlađom populacijom »