Komentari za tekst "Porodiljsko bolovanje: Evo kako je Zakon umanjio plate porodiljama"

Komentara
11
Ostavite komentar
Sramota da nemam reči. I to što ti kao isplaćuju, kasni mesecima. Srećom pa lično imam muža koji lepo zarađuje, ali šta će oni koji imaji manje zarade ili da ne pričam samohrane majke. Stvarno sramota. Treba da se stide. I posle zašto nam opada natalitet. Kako i neće.
Ja sam mama kojoj je 50k bruto na mesecnom nivou oduzeto zbog ogranicenja na 3 prosecne plate. Svi doprinosi placani u 15 godina karijere :(
Šta reći.Dosli smo dotle da se od trudnica i porodilja uzima.Drze neki govor da treba da se rađaju deca a potom od istih tih zena uzimaju.Naravno niko ne radja decu zbog para ali niko i neće da ih rodi ako nema čime da ih izdrzava.Bitno da oni pune dzepove.Zale se na omladinu što odlazi pa kako i da ne ode kad je ovde živeti postalo nemoguće.Ovo je više preteralo sve mere . Na kraju treba sve majke da se pobune.Mada mislim i da to ne bi pomoglo šta ih boli *****!!!
Velika tugo! E drzavo,e! Sramotaaaaa!!!
Jao bruka i sramota trudnicko mi kasni 4 meseca!
Zbog drzave Srbije ja i suprug smo odlucili da ne rodim drugo dete,jer ja sam privatnica a tek sto je privatnicama drzava lepo porodiljsko sredili,tako da kada nam uplate platu mi od te plate da uplatimo doprinose sramota,i zato treba otici iz Srbije sto pre,ogorcena sam na drzavu!
Da ista stvar je i kod mene. Preduzetnica sam, na minimalcu doduse, ali placam uredno sve doprunose vec godinama. E sad na porodiljskom cu dobijati oko 15000 din, od toga 2.500 treba da placam zdravstveno osiguranje, a sa ostalim novcem da odlucim hocu li da zamrznem firmu, uzimam tih preostalih 12500 i nemam staž za to vreme, ili cu da placam doprinose i da mi ide staž (9,10 hiljada) i da zadrzim 2 i po hiljade mesecno! Kaze mi žena tamo iz socijalnog, to ti je za nagradicu... Bože! Da ne veruje čovek! I to je podsticaj za samozaposljavanje... uzas...
Sramota za drzavu Srbiju.
Od kada su ove promene zakona nastupile?
Koliko samo punite budžet drzave na teret trudnica i porodilja. Licno iskustvo: godinu dana sam jurila platu od 1.000 eura da bih svojoj cerkici obezbedila bar pristojan život, a to je zahtevalo konstantne službene puteve u inostranstvo. Ali sta da se radi, dete ne sme da nema, a nasa drazesna država daje minimalac od plate. Sada u junu saznam da sam ponovo u drugom stanju. imam vezan staz od godinu dana ali 6 meseci u Srbiji i 6 meseci u inostranstvu kod istog poslodavca. Silom prilika pri kraju 3.meseca trudnoca se svrstava u rizicnu, pored lekara i poslodavac me tera na trudnicko. Ali jedan od retkih poslodavaca koji te me je prijavila ponovo u Srbiji, Kaze daj bar osiguranje da imaš normalno. Zasto normalno ako sam imala prijavu i preko, jer nasa draga zdravstvena i socijalna ustanova ne zna kakav papir treba dostaviti da bi se dokazalo osiguranje postojeće u drugoj državi. Eto ova država mi je obezbedila nekih možda 2.000din mesecno i pitanje koliko za vreme trudnickog. Da se razumemo dete ne radjam zbog novca ali kao sto vec rekoh dete ne sme da nema, a drzava lepo pakuje paravan za natalitet i puni sebi džepove. Hvala drzavo na velikoj podršci.
Treba otici iz ove Srbije sto pre,u ovoj drzavi ne zivis nego prezivljavas ali to ove drzavnike ne brine dok pune dzepove sa nasim platama👏Bravo nasli ste nacin od koga cete uzeti
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Majčino mleko je čarobno i ne može ga ni jedna druga supstanca zameniti. Ali, ono nema samo benefite za bebu već i za majku. »
Jeste li se ikad zapitali kako dojenje tokom jednog hranjenja u stvari izgleda? »
Svi kovid pacijenti Dečije bolnice u Beogradu su stabilno »
Veći broj dece s težom kliničkom slikom u odnosu na mart i april je posledica veće rasprostranjenosti virusa među mlađom populacijom »