Komentari za tekst "Mama preduzetnica: Od porodiljske naknade ostane mi 3000 dinara"

Komentara
6
Ostavite komentar
tuga bas nas podsticu da radjamo izgleda da smo mame preduzetnice neka posebna vrsta koja bi trebalo da nestane!
Ja sam preduzetnica(opstina Zvezdara), primim uplatu, jedan deo toga vracam za porez i zdravstveno, a ono sto mi ostaje se obracunava kao 155din na sat, puta br radnih dana, puta 8h, kao minimalac. S tim sto su me tu oštetili, jer je moja bruto zarada veca od minimalca. Verovatno su mislili da knjigovodja to nece videti, slala sam zalbu i sad cekam odgovor. Par hiljada je u pitanju, ali cu ih tuziti ako uskoro ne dobijem odgovor. Kad treba da uzmu naplate i duplo, a kad treba da daju, odnosno vrate ono sto sam sama zaradila i sebi uplatila, onda zakinu.
na zalost kog tuziti? pa nemam reci toliko o natalitetu...
A zašto prima samo 15 000 na porodiljskom, to mi nije jasno.
zato sto oni obrazovani ljudi iz poreske sluzbe neto (umesto bruto) podele sa koeficijentom 1.5...e to samo za preduzetnice vazi...to je ,,podsticaj" za zene da radjaju i budu preduzetnice
E zato lepo sve samo "na crno" , ne prijavljujem državi više ništa! Kako država meni, tako i ja njoj! 🤬
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Majčino mleko je čarobno i ne može ga ni jedna druga supstanca zameniti. Ali, ono nema samo benefite za bebu već i za majku. »
Jeste li se ikad zapitali kako dojenje tokom jednog hranjenja u stvari izgleda? »
Svi kovid pacijenti Dečije bolnice u Beogradu su stabilno »
Veći broj dece s težom kliničkom slikom u odnosu na mart i april je posledica veće rasprostranjenosti virusa među mlađom populacijom »