Komentari za tekst "Tata i emotivni razvoj deteta"

Komentara
6
Ostavite komentar
"Mnogi stručnjaci se slažu da očevi imaju potpuno istu ulogu kao i majke, jer su veoma bitni u odrastanju deteta". Isti stručnjaci to zaboravljaju po razvodu, kada esnafski podržavaju automatsko dodeljivanje samostalnog starateljstva majkama, nezavisno što deca imaju zainteresovanog i podobnog oca, koji je sve do tada delio sve obaveze oko dece sa majkom, ili davao neproporcionalno veće finansije ako je ona vodila više brige o deci. Zajedničko starateljstvo po razvodu mora postati obavezno za sve roditelje koji su podobni i zainteresovani, u suprotnom rodna ravnopravnost je mrtvo slovo na papiru, i privilegije koje su žene na bazi nje dobile u poslednjih 20 godina treba da budu oduzete.
A kako da izvedu da spremaju kuću oboje? Ko će da pazi na malo dete ili bebu? Moj suprug i ja smo na smenu sređivali kuću. Njegov deo bio je npr da propere pelene posle presvlačenja bebe i stavi u mašinu. Da spremi vodu bebi za piće i kupanje. Zajedno smo kupali bebu. Kasnije kada je bila odraslija on je bio taj po povratku sa posla koji je spremao bebu i odvodio u šetnju da bih ja na miru spremala ručak za sutra imala vremena za sebe i slušala muziku koju volim "do daske".
U svakom slučaju previše je bitno od početka organizovati se oko bebe i podeliti posao. vikendi su bili za zajedničke igre, druženja a bogami generalnog čišćenja. Kako nije preporučljivo da deca borave u kući zbog prašine i ostalog logično je da tate odvode decu dok se mame bave time osim ako nije pomeranje nameštaja i iznošenje i pranje tepiha. Time se bavio tata. Kasnije po polasku u školu svo troje smo se bavili sređivanjem stana svako svojim delom posla. Danas to ne zovu sticanjem odgovornosti i radne navike deteta već zlostavljanjem. Tako da tate u odrastanju deteta i pomoć u kući učestvuju kada vole mamu i sa odučevljenjem predano od dana začeća učestvuju u svemu. Tate su mučkarci i naša velika pomoć i zaštita. Evo zajedno smo dočekali da posle 23 godine postanemo baka i deka, zajedno se spremamo i za tu ulogu.
Toje I previse svaka cast tom muzu
Očevi da se igraju sa decom dok majke rade ili spremaju kuću. Pa da vidi se da je napredna studija iz 19. Veka. Valjda mogu svi zajedno i da pospreme i da se zajedno igraju. Tako kako vi pišete se ne uči poštovanje i briga za majke
tako je... svi treba sve da rade.... dakle jedan rucak a oboje ga mesamo... jedna sijalica a oboje je zavrcemo.... kud bi stigli tako??? jesi cuo ti za PODELU obaveza? neko radi jedno a neko drugi nesto drugo...
Ajde idi spremi kucu.😂😂😂😂
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Dadilja koja je čuvala decu dve decenije kaže da je roditeljstvo danas u krizi »
Saznajte za lečenje kojih bolesti se danas zaista koriste matične ćelije »
Evo liste mitova o blagoslovenom stanju koje slobodno možete ignorisati »
Neke stvari su po prirodi prolazne i ne treba se prepustiti uverenju i stihiji »
Zdrava ishrana i vežbanje trebalo bi da budu jedan od prioriteta u odgoju i odrastanju dece »
Žitarice ili cerealije su prema najvećem broju preporuka prva čvrsta hrana koju beba treba da proba. »
Roditeljima osećanja su pomešana, zabrinutost, nelagoda, a opet sreća i ponos. A deca... »
Koje sve benefite od sporta imaju roditelji, razgovaramo sa sertifikovanim fitnes instruktorom... »
Ruski fotograf Jan Romanov proveo je noć s parovima koji će uskoro postati roditelji »
Pogledajte ovaj video koji će vam dugo ostati urezan u sećanje »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledam majku...
Ovu pogodnost će moći da koriste očevi, bez obzira na to da li su u braku, slobodnoj vezi, razvedeni, razdvojeni... »
Dokaz spremnosti roditelja da svojoj bebi bezrezervno pruže najbolji početak »
Dadilja koja je čuvala decu dve decenije kaže da je roditeljstvo danas u krizi »
Ova jedinstvena veza je mnogo više od samog čuvanja dece »